Kirje Joulupukille

Rakas Joulupukki,

tunnen, että meissä on paljon samaa. Me molemmat ahkeroimme tuottaaksemme muille hyötyä ja iloa ja pukeudumme mielellämme punaiseen. Me myös matkustamme paljon, Sinä ehkä hiukan enemmän ja tyylikkäämmin. Siinä missä Sinulla on porolentue, minä puolestani suosin joukkoliikennettä ja matkustan paljon laivalla. Toisaalta joulureessä ei ole karaokebaaria eikä edes ravintolavaunua, mutta onhan sentään Petteri kavereineen seurana.
Tiedän että lapset kirjoittavat Sinulle joululahjatoiveistaan ja ajattelin itse tehdä samoin. Varainhankintabloggarina toivoisin seuraavia asioita:
– Paljon innokkaita vapaaehtoisia. Monet mahtavat tyypit lahjoittavat aikaansa ja osaamistaan yhdistystoimintaan. Heidän kanssaan on ilo tehdä töitä. Haluaisin toimintaan mukaan lisää vapaaehtoisia, joiden kanssa tehdä upeita juttuja. Voisitko Joulupukki kertoa ihmisille, kuinka hienoja kokemuksia vapaaehtoistyö voi tuoda elämään?

– Lisää hankerahoitusohjelmia, jotka ovat kiinnostuneempi hankkeen toteutuneesta sisällöstä kuin rahan liikkeiden seuraamisesta. On tärkeää, että hankkeeseen myönnetyt rahat käytetään siihen mihin ne on myönnettykin.  Mutta miksi kaikki haluavat maksaa juuri matkakuluja, mutta palkkakulut ja jopa päivärahat ovat monille rahoittajille punainen vaate? Entä miksi erilaisten ”alustojen” tekniseen toteuttamiseen irtoaa kyllä rahaa, mutta sisältöön ei? Joskus tuntuu absurdilta käyttää niin paljon aikaa siihen, että laskee mitä voi rahoittaa mistäkin lähteestä… varsinkin kun päätyy siihen ettei tekijöiden palkkioita halua maksaa kukaan. Olen iloinen kaikista rahoitusohjelmista joista voi maksaa palkkakuluja!

– Sähköpostiohjelma, joka ei koskaan päädy roskapostiin. On ikävää kirjoittaa ja koota hieno sähköposti, joka ei sitten päädykään elävän ihmisen silmiin. Haluan ohjelman, josta lähetetyt postit eivät koskaan joudu roskapostisuodattimen verkkoihin. Jotta ihminen pysyisi toiminnassa mukana, hänen on saatava tietoa ja elämyksiä joita usein lähetetään jäsenkirjeen muodossa. Sähköpostin perillemeno on tärkeää.

– Kärsivällisyyttä, jotta jaksaisin myös rutiineja. Yhdistystoiminta ja varainhankinta sen osana vaativat sitoutumista joskus ikävystyttäviinkin asioihin. Koska meillä ei ole muita taloushallintotonttuja kuin minä, tarvitsen paljon pitkämielisyyttä ja reipasta mieltä. Pääsisinköhän joskus Korvatunturin talhaltonttujen oppiin?

– Kurssilaisia ensi vuoden varainhankintakursseille. Haluan jakaa kokemuksiani ja ajatuksiani ja kuunnella, millaisten varainhankinnan haasteiden kanssa muut painiskelevat. Muiden kokemuksista ja varainhankintatieteen hulvattomien propellipäiden teorioista voi saada juuri siihen omaan toimintaan sovellettavia idoita. Ryhmässä syntyy myös aina jotain ihan uutta, jota voi hyödyntää omassa yhdistyksessä. Kaikki ovat tervetulleita, erilaisista kokemustaustoista ja oppimistavoista huolimatta.

Joulupukki, kaikkein eniten toivon rauhaa maailmaan sekä ihmisille hyvää tahtoa ymmärtää toinen toistaan. Uskon, että epävakaassa maailmassa tarvitsemme toinen toistamme. Yhdistystoiminta on yksi tapa rakentaa verkostoja ja voimistaa ihmisten välisiä siteitä. Kuulutko sinä Joulupukki johonkin yhdistykseen? Korvatunturin maa- ja kotitalousmiehiin tai Lentoporo-seuraan? Toivottavasti sinullakin on omia yhteisöjä, joissa voit toimia itseäsi kiinnostavien asioiden parissa.

Toivon oikein iloista ja rauhallista joulunaikaa kaikille varainhankintablogin lukijoille! Joulupukille tsemppiä aattoillan rutistukseen ja lämpimiä terveisiä kaikkialle maailmaan!

Jouluterveisin,
Jenni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *